Пълнени чушки с Air Fryer
S-MAX Team
01-02-2021
Продукти:
- 6 червени чушки „Камба“ •
- 500 г телешка кайма
- 1 с.л. зехтин
- ¼ чаша зелен лук, нарязан на кубчета
- ¼ чаша пресен магданоз
- ½ смлян градински чай
- ½ ч.л. смес от чесън на прах и сол
- 1 консерва царевица (малка кутия)
- 1 чаша (приблизително 200 г) сварен ориз
- 1 чаша сос Маринара, може и повече по желание
- ¼ чаша настъргана моцарела
Приготвяне:
Загрейте средно голям тиган, запържете каймата с малко олио, докато стане готова. Отцедете каймата и я върнете в тигана. Добавете зехтин, зеления лук, магданоза, градинския чай и сол. Миксирайте добре. Добавете и сварения ориз, сос Маринара и миксирайте добре. Отрежете върха на всяка чушка и почистете семето. Напълнете със сместа всяка от чушките и поставете в кошницата на Еър Фрайера. Гответе за 10 минути на 180°C в Еър Фрайера, внимателно отворете и добавете моцарелата. Гответе още 5 минути или докато чушките леко омекнат и моцарелата се разтопи. Сервирайте.
Порции: 6
Време за приготвяне: 30 минути