Продукти:
4 агнешки котлета 7 картофа 3 с.л. зехтин 200 г суров шамфъстък 50 г мед 50 г горчица 70 г масло 1 връзка магданоз сол, черен, червен и бял пипер на вкус
Приготвяне:
Обтрийте котлетите със зехтин и ги поръсете със сол и черен пипер. Блендирайте шамфъстъка. Към него добавете сол, черен, червен и бял пипер. В отделен съд смесете мед, горчица и зехтин и разбъркайте. Намажете агнешките котлети със сместа и ги оваляйте в шамфъстъка. Сложете да се пекат на 100 градуса за 25 минути. Направете тесни, но дълбоки разрези в картофите и сложете масло отгоре. Поръсете със сол и черен пипер. Сложете ги да се запекат на 190 градуса за 25 минути. След това извадете и поръсете с магданоз. При сервиране на месото и картофите поръсете с малко зехтин и сол.
Порции: 4
Време за приготвяне: 45 минути
Пригответе лесно и вкусно с DMS Germany