Купи на изплащане!
Условия и кандидатстване на телефон 0878515048
Затвори

Електроуреди внос от Германия
Обслужване на клиенти 0878 51 50 48

Количка
Sad Face Icon Нямате добавени продукти в количката!

Продукти:

  •  ¾ чаша (приблизително 90 г) бяло или пълнозърнесто брашно
  • 1 ч.л. канела
  •  ½ ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. сода
  • 2 средно големи узрели банана, смачкани (около ¾ чаша)
  • 2 големи яйца, леко разбити
  • ½ чаша (приблизително 100 г) захар на гранули 
  • 1 /3 чаша (приблизително 82 г) обикновено обезмаслено кисело мляко
  • 2 с.л. зеленчуково олио
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 2 с.л. печени орехи, едро нарязани

Приготвяне:

Покрийте дъното на формата за хляб или кръгъл съд за печене на кейк, с диаметър 16 см. с пергаментова хартия, като леко го напръскате с готварски спрей. Разбъркайте заедно брашното, канелата, солта и содата в средно го- ляма купа и оставете настрани. В отделна, средно голяма купа, разбъркайте бананите, яйцата, захарта, киселото мляко, олиото и ванилията. Внимателно смесете течните съставки с брашнената смес и миксирайте добре. Изсипете тестото в подготвения съд за печене и го поръсете с орехите. Загрейте Еър Фрайера на 155°C, като след това поставите съда за печене в него и печете докато покафенее, за 30 до 35 минути. Обърнете съда за печене по средата на времето за готвене. Можете да проверите дали е достaтъчно изпечен, като пъхнете дървена клечка до сърцевината на кейка. Ако клечката остане чиста, значи е готов. Преместете съда с хляба върху метална поставка да изстине за 15 минути, преди да го извадите и нережете.

Порции: 8

Време за приготвяне: 45 минути

 

User icon Compare icon 0 0 Favorite icon 0 Phone icon