Продукти:
Приготвяне:
Покрийте дъното на формата за хляб или кръгъл съд за печене на кейк, с диаметър 16 см. с пергаментова хартия, като леко го напръскате с готварски спрей. Разбъркайте заедно брашното, канелата, солта и содата в средно го- ляма купа и оставете настрани. В отделна, средно голяма купа, разбъркайте бананите, яйцата, захарта, киселото мляко, олиото и ванилията. Внимателно смесете течните съставки с брашнената смес и миксирайте добре. Изсипете тестото в подготвения съд за печене и го поръсете с орехите. Загрейте Еър Фрайера на 155°C, като след това поставите съда за печене в него и печете докато покафенее, за 30 до 35 минути. Обърнете съда за печене по средата на времето за готвене. Можете да проверите дали е достaтъчно изпечен, като пъхнете дървена клечка до сърцевината на кейка. Ако клечката остане чиста, значи е готов. Преместете съда с хляба върху метална поставка да изстине за 15 минути, преди да го извадите и нережете.
Порции: 8
Време за приготвяне: 45 минути