Продукти за 20 пурички:
Приготвяне:
За плънката сложете в универсален блендер ProfiCook PC-UM 1006, 1.8L, 1200W спанака, лука, чесъна, джоджена, магданоза, яйцето и двата вида сирене. Смелете всичко фино и, ако е нужно, посолете. Вместо блендер може да използвате пасатор, за да направите сместа на гладък крем. Сипете крема в пош с кръгъл накрайник. Ако нямате пош, нанесете плънката по корите с лъжичка. За две пурички е нужна една кора за баница. Всяка намажете с малко масло и прегънете на две. Срежете ги наполовина. Откъм по-късата им страна шприцовайте малко крем и завийте на пури, като загънете добре краищата, за да не изтече пълнежът. Намажете баничките с останалото масло и поръсете с мак или сусам. Загрейте за 1 минута на 200 градуса. След това сложете пуричките в решетъчната кошница и настройте таймера на 5 минути. Включете уреда. След като чуете звуков сигнал, баничките са готови. Изпечете пуричките на два пъти.