Брюкселско зеле с чесън и розмарин с Air Fryer
S-MAX Team
01-02-2021
Продукти:
- 3 с. л. олио
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- ½ ч. л. сол
- ¼ ч. л. черен пипер
- 500 г брюкселско зеле, изчистено и на половинки
- 200 г трохи от хляб
- 1 ½ ч. л. накълцан на ситно пресен розмарин
Приготвяне:
Загрейте предврително фритюрника на 180°C. Сложете първите 4 продукта в малка купа за микровълнова и загрейте в микровълновата на висока температура за 30 секунди. Сложете 2 с. л. олио в брюкселското зеле. Сложете брюкселското зеле в кошничката и гответе 4-5 минути. Разбърквайте. Продължете да пържите, като разбърквате на всеки 4-5 минути, докато зелето е достатъчно сготвено и леко златисто, още около 8 минути. Сложете трохи хляб с розмарин и останалата част от сместа с олиото, наръсете върху зелето. Продължете да готвите, докато трохите станат златисти, а зелето омекне, 3-5 минути. Сервирайте веднага.