Бургер с телешко и свинско месо приготвен в Air Fryer
S-MAX Team
20-06-2022
Необходими съставки :
- 500 гр. телешка кайма
- 500 гр. свинска кайма
- 1/2 глава лук
- 1 с.л. крема сирене
- 1 ч.л. чеснов сос/чесново пюре
- 2 ч.л. мащерка
- 2 с.л. риган
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. Обелете и нарежете лука на малки кубчета, оставете го в средно голяма купа, в която ще смесвате и другите съставки за бургера.
Стъпка 2. Добавете каймата и разбъркайте добре с ръце.
Стъпка 3. Добавете крема сиренето и разбъркайте.
Стъпка 4. Може да използвате резачка за бисквити за да оформите каймата във формата на бургер.
Стъпка 5. Сложете ги в кошницата и печете за 12 минути на 180 градуса с едно обръщане.
Стъпка 6. Когато бургерите са готови , можете да ги аранжирате по свой вкус. Добавете домат, кашкавал, сирене чедър, зелена салата, червен лук.
Стъпка 7. Поднесете с гарнитура пържени картофи и сос по избор.
Приятен апетит !