Продукти:
Приготвяне:
Загрейте фритюрника до 160 градуса. В голяма купа смесете брашното, бакпулвера и солта и разбъркайте добре. Добавете киселото мляко и разбъркайте с лъжица, докато се смеси. След това със сухи ръце месете. Ако тестото е твърде лепкаво може да добавите още малко брашно. Направете топка. Разделете тестото на 8 равни парчета, след което разточете всяко парче на ленти(като червеи), дълги около 20см. Завържете всяка хлебна пръчка подобно на възел; поставете върху лист за печене. Напръскайте отгоре със зехтин. Поставете в кошницата на въздушния фритюрник и гответе 11 до 12 минути или до златисто. Няма нужда да се обръщат. Междувременно в малък тиган разтопете маслото, добавете чесъна и гответе до златисто, 2 минути. Използвайте четка, за да намажете възлите с чесновото масло. Ако възлите са прекалено сухи, напръскайте ги още със зехтин. Поръсете с пармезан и наситнен магданоз.
Порции: 4
Време за приготвяне: 30 минути