Купи на изплащане!
Условия и кандидатстване на телефон 0878515048
Затвори

Електроуреди внос от Германия
Обслужване на клиенти 0878 51 50 48

Количка
Sad Face Icon Нямате добавени продукти в количката!

Продукти:  

  • Готварски спрей със зехтин
  • 1 чаша бяло пълнозърнесто брашно
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 2 чаени лъжички бакпулвер
  • 1 чаша кисело мляко
  •  изцедено от излишната течност
  • 2 чаени лъжички масло
  • 3 скилидки чесън, накълцани или чесън на прах
  • 1 супена лъжица настърган пармезан
  • 1 супена лъжица ситно нарязан пресен магданоз

Приготвяне:

Загрейте фритюрника до 160 градуса. В голяма купа смесете брашното, бакпулвера и солта и разбъркайте добре. Добавете киселото мляко и разбъркайте с лъжица, докато се смеси. След това със сухи ръце месете. Ако тестото е твърде лепкаво може да добавите още малко брашно. Направете топка. Разделете тестото на 8 равни парчета, след което разточете всяко парче на ленти(като червеи), дълги около 20см. Завържете всяка хлебна пръчка  подобно на възел; поставете върху лист за печене. Напръскайте отгоре със зехтин. Поставете в кошницата на въздушния фритюрник и гответе 11 до 12 минути или до златисто. Няма нужда да се обръщат. Междувременно в малък тиган  разтопете маслото, добавете чесъна и гответе до златисто, 2 минути. Използвайте четка, за да намажете  възлите с чесновото масло. Ако възлите са прекалено сухи, напръскайте ги още със зехтин. Поръсете с пармезан и наситнен магданоз.

Порции: 4

Време за приготвяне: 30 минути

 

User icon Compare icon 0 0 Favorite icon 0 Phone icon