Необходими съставки :
Канелено-захарно покритие :
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. В средно голям съд добаавете вода, масло , захар и сол. Оставете на котлона да заври до средно силна температура.
Стъпка 2. Намалете котлона до средно ниска температура и добавете брашно в съда. При непрекъснато бъркане със силиконова шпатула , докато тестото се събере и стане гладко.
Стъпка 3. Отстранете от котлона и прехвърлете тестото в друга купа, която ще ви е удобна за омесване. Оставете го да се охлади за 4-5 минути.
Стъпка 4. Добавете яйцата и екстракта от ванилия в купата и разбъркайте с помощта на миксер, докато тестото се събере. Сместа трябва да изглежда като картофено пюре. Използвайте ръцете си , за да съберете сместа в топка и да я прехвърлите в пош, с който да оформите своите чуроси.
Стъпка 5. Подставете в тава за печене намазнанена силиконова подложка за печене и с помощта на ножица отрежете желаната от вас дължина за своите чуроси.
Стъпка 6. Оставете чуросите за 1 час да се охладят в хладилник.
Стъпка 7. Когато са готови , внимателно ги прехвърлете в кошницата на Air Fryer-a , оставяйки около 1-2 см разстояние между тях. Напръскайте със спрей за готвене.
Стъпка 8. Пържете на 175 градуса за 10-12 минути, до получаване на златисто-кафяв цвят.
Стъпка 9. В плитка купа комбинирайте кристална захар и канела. Когато чуросите са готови , ги прехвърлете веднага в захарната смес и ги покрийте добре .
Стъпка 10. Сервирайте с течен шоколад или шоколадов пудинг. Може да поръсите с пудра захар.
Приятен апетит !