Купи на изплащане!
Условия и кандидатстване на телефон 0878515048
Затвори

Електроуреди внос от Германия
Обслужване на клиенти 0878 51 50 48

Количка
Sad Face Icon Нямате добавени продукти в количката!

Продукти:

За тестото

  • 3 чаши универсално брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 чаша студено масло, нарязано на кубчета
  • 3/4 чаша вода
  • 1 голямо яйце

За пълнежа

  • 1 супена лъжица. екстра върджин зехтин
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 2 скилидки чесън(наситнени)
  • 500гр.телешка кайма
  • 1 супена лъжица доматена паста
  • 1 ч.л. риган
  • 1 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • сол
  • прясно смлян черен пипер
  • 1/2 чаша нарязани домати
  • 1/2 чаша нарязани мариновани халапеньо
  • 1 1/4 чаша настърган чедър
  • 1 1/4 чаша настъргано монтерей джак сирене
  • яйце за намазване с четка
  • прясно нарязан кориандър за гарнитура  
  • заквасена сметана за сервиране

Приготвяне:

Тесто- в голяма купа разбийте заедно брашното, солта и бакпулвера.Наситнете маслото в брашно, като използвате ръцете си или резачка за сладкиши до размер на грахово зърно. Добавете вода и яйце и разбъркайте, докато се образува тесто. Поставете тестото върху леко набрашнена повърхност и омесете до гладко, около 5 минути.Увийте в найлонова торбичка и поставете в хладилник за най-малко 1 час.

В голям тиган на среден огън се нагрява масло. Добавете лука и гответе до омекване, около 5 минути, след това добавете чесън и гответе до ароматно, още 1 минута. Добавете смляното говеждо месо и гответе, като разбивате месото с дървена лъжица, докато покафенее, 5 минути. Изцедете мазнината.

Върнете тигана на котлона при среден огън и разбъркайте доматеното пюре в каймата. Добавете риган, кимион и червен пипер, и подправете със сол и черен пипер. Добавете доматите и халапеньото и гответе около 3 минути. Свалете от котлона и оставете леко да се охлади.

Поставете тестото върху леко набрашнена повърхност и разделете наполовина. Разточете едната половина до 6-7мм дебелина. С помощта на 10см кръгла форма за тесто изрежете кръгчета. Повторете с останалото тесто.

Навлажнете леко външния ръб на тестеното кръгче с вода и поставете около 2 супени лъжици, в центъра му пълнеж и отгоре чедър и монтерей. Сгънете тестото наполовина върху пълнежа. Използвайте вилица, за да изравните ръбовете заедно, а след това намажете с яйце. Повторете с останалия пълнеж и тесто.

Поставете емпанадите в кошницата  постлана с пергамент, като се уверите, че те не се докосват, и гответе на партиди на 200 градуса за 10 минути.

Гарнирайте с кориандър и сервирайте със заквасена сметана.

Разгледайте промоционалните ни оферти , с отстъпки до -50% !! :

User icon Compare icon 0 0 Favorite icon 0 Phone icon