Продукти:
Приготвяне:
Разтопете маслото в малък тиган на среден огън. Добавете целина и лук и гответе до омекване, около 5 минути.Комбинирайте хляб, магданоз, подправка за пиле, сол и черен пипер в купа. Смесете със запържения лук и целина. Бавно изсипете яйцето в купата с едната ръка, докато разбърквате с другата.Повторете с пилешкия бульон и разбъркайте всичко, докато се смеси добре. Разделете сместа на 8 равни части, направете на топки и поставете в чиния,оставете в хладилника поне за 15 минути.
Загрейте въздушния фритюрник до 180 градуса градуса.Извадете топчетата от хладилника и ги напръскайте леко със спрей за готвене. Поставете в кошницата ( която също трябва да напръскате със спрей) без да се допират едно до друго. Гответе в предварително загрятия фритюрник за 5 минути, обърнете и гответе допълнително още 2 минути.
Порции: 4
Време за приготвяне: 40 минути