Продукти:
прясно мляко - 150 мл
суха мая - 3.5 г
сол - 1 щипка
захар - 1 щипка
олио - 1 ч.л.
брашно - 250 г
Приготвяне:
Маята слагаме заедно със солта, захарта и олиото при прясното мляко. Объркваме добре, добавяме пресятото брашно и омесваме (ако е необходимо, добавяме още брашно). Тестото трябва да е меко, но не и лепкаво. Намазваме тестото с мазнина и оставяме да втаса. Щом е втасало, загряваме еър фрайъра на 200°C и оставяме да загрее. Слагаме хляба, правим няколко разреза и печем за 20 минути. След това обръщаме и печем хляба в еър фрайър на 180°C за 7 минути.
Порции: 2
Време за приготвяне: 50 минути
Вкусен домашен хляб може да приготвите с Фритюрник 6 литра 1800 W с горещ въздух DMS Germany