Необходими съставки :
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. Подправете мътеницата, като добавите към нея лук на прах, чесън на прах, червен пипер, сол и черен пипер. Смесете добре съставките в мътеницата.
Стъпка 2. Залейте пилешките бутчета с мътеницата и ги оставете да се мариноват за 30 минути-1 час.Може да ги държите в хладилник и една нощ.
Стъпка 3. За панировката - към брашното добавете риган, сол и пипер. Смесете съставките добре.
Стъпка 4.Разбийте яйцата с малко сол в плитка чиния.
Стъпка 5. Оваляйте всяко едно бутче в брашно, след което го потопете в яйце и отново в брашно.
Стъпка 6. Загрейте фритюрника на 180 градуса за 5 минути. Напръскайте кошницата със спрей за готвене. Гответе за около 25-30 минути. Като на 15 мин. обърнете, за по-равномерно пържене.
Приятен апетит!