Купи на изплащане!
Условия и кандидатстване на телефон 0878515048
Затвори

Електроуреди внос от Германия
Обслужване на клиенти 0878 51 50 48

Количка
Sad Face Icon Нямате добавени продукти в количката!

Необходими продукти : 

  • 1.5 ч.ч. мътеница или 1.5 ч.ч.  мляко с  1.5 ч.л. лимонов сок или оцет
  • ¼ ч.ч. лют сос
  • 1 с.л. пушен червен пипер 
  • 1 с.л. лук на прах
  • 1 с.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 8 пилешки бутчета
  • 1 ½ ч.ч. брашно
  • ½ ч.ч. царевично нишесте  , ако нямате царевично нишесте използвайте 1/2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • масло от авокадо

Начин на приготвяне : 

Стъпка 1. Смесете пушен червен пипер, чесън на прах, лук на прах, сол и черен пипер заедно в малка купа.

Стъпка 2. Смесете лютия сос , мътеницата и половината от подправките. 

Стъпка 3. Поставете бутчетата в найлонов плик и изсипете мътеницата . Оставете в хладилник да се мариноват най-малко за 2 часа.

Стъпка 4. Добавете брашното, царевичното нишесте, бакпулвер и останалата част от подправките в найлонов плик и смесете всичко заедно. 

Стъпка 5. Когато бутчетата са мариновани , поставете две-три от тях  в плика с панировката и ги разклатете добре, за да се покрият от всички страни. Извадете ги и ги наредете в чиния. Повторете с останалите бутчета.

Стъпка 6. Загрейте предварително фритюрника за 5 минути на 200 градуса.

Стъпка 7. Напръскайте бутчетата с масло , за да прилепне добре панировката и да стане хрупкава.

Стъпка 8. Напръскайте кошницата на фритюрника с масло и поставете 4 бутчета или колкото побира вашата кошница .

Стъпка 9 . Гответе 15-20 минути на 195 градуса, като обърнете по средата на готвенето. 

Приятен апетит! 

Продути свързани с тази рецепта

User icon Compare icon 0 0 Favorite icon 0 Phone icon