Необходими продукти :
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. Загрейте предварително фритюрника от 3 до 5 минути на 160 градуса.
Стъпка 2. Поставете нарязаните пилешки гърди върху дъска за рязане и покрийте с лист пергаментова хартия. Използвайте чук за месо , за да начукате филетата до еднаква дебелина. Овкусете със сол и черен пипер от двете страни .
Стъпка 3. Смесете галетата , пармезана и чесъна на прах в плитка чиния . В отделна купа разбийте яйцето. Потопете пилешките филета в яйчената смес , след което покрийте равномерно в сместа от галета.
Стъпка 4. Напръскайте всяко от филетата със спрей за готвене , за да придобие приятен златист загар по време на готвенето. Поставете филетата в кошницата на фритюрника.
Стъпка 5. Гответе на 160 градуса за 10 минути, след което обърнете на другата страна за още 5 .
Стъпка 6. Намажете всяко пилешко филе с 2 с.л. сос маринара и 2 с.л. сирене моцарела , след което гответе още 3 минути. Сервирайте с гарнитура по избор.
Приятен апетит!