Продуктите за Италиански плосък хляб Пиадина с излишен квас – 6 бр.
Продукти без използването на квас за тестото са:
Приготвяне:
В купата на планетарен миксер Royalty Line, 1900W, 6.5L смесете всички съставки – квас, брашно, сода, сол, вода и мас. Разбъркайте на ниска скорост докато се обединят. Месете тестото докато стане гладко и лъскаво. (*Ако не ползвате квас – смесвате брашно, вода, сода, сол и мас). Тестото спокойно може да се измеси и на ръка. С миксера се меси 7-8 минути, след което се доомесва на ръка. Разделете тестото на 6 равни части и оформете на топки. Покрийте с найлоново фолио и оставете да отпочинат за 30 минути.Върху леко набрашнена повърхност разточете всяка питка на кръг с дебелина около 3 мм.Печете за около 2-3 минути. През това време по повърхността ще се появят мехурчета. Обърнете и изпечете от другата страна. Извадете пиадината върху дъска или решетка и сложете следващата. Сервирайте докато са топли.
Приятен апетит с вкусната пиадина приготвена в дигитален Air Fryer Emerio 3.6L