Необходими продукти :
1 1/2 кг червени картофи
1/2 глава лук
2 моркова
3/4 ч.ч грах и царевица
1/3 ч.ч. настъргана моцарела
Сол и черен пипер на вкус
1/2 чаша мляко на растителна основа
1/3 чаша универсално брашно
3/4 чаша галета
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. Измийте и обелете картофите. Нарежете ги на кубчета и ги сложете на котлон във вряща вода , на умерено силен котлон, за да се сварят. Когато са готови ги свалете от котлона,излейте водата от съда и ги оставете да се охладят.
Стъпка 2. Нарежете лука и морковите на кубчета. Сложете ги на тиган и запържете в малко мазнина. Подправете със сол и черен пипер.
Стъпка 3. Добавете грах и царевица и гответе до готовност.
Стъпка 4. След като картофите са достатъчно охладени , ги намачкайте до гладкост. Добавете малко растително мляко.
Стъпка 5. Добавете зеленчуците и разбъркайте докато се смесят добре.
Стъпка 6. Оформете картофената смес във формата на топчета . Оваляйте всяко топче в брашно , потопете в растително мляко и след това оваляйте в галета.
Стъпка 7. Поставете картофените крокети във фритюрника , като оставите малко разстояние между тях , за да не се допират едно в друго. Напръскайте със спрей за готвене. Пържете на 150 градуса за 20 минути , или докато станат златистокафяви.
Стъпка 8. Сервирайте със сос Уорчестър , кетчуп или сос по Ваш вкус.
Приятен апетит!