Продукти:
Приготвяне:
Загрейте въздушния фритюрник до 190 градуса. Поставете лист пергамент в кошницата. Поставете настърганите картофи и настъргания лук върху няколко слоя хартиени кърпи. Покрийте с още хартиени кърпи и натиснете, за да ги подсушите. Разбъркайте заедно яйцето, сол и черен пипер в голяма купа.Изсипете вътре картофите и лука и разбъркайте с вилица. Поръсете с брашно отгоре и разбъркайте, докато съставките се разпределят равномерно. Използвайте ръцете си, за да оформите сместа в десет сантиметрови плоски кюфтета. Напръскайте хартията в кошницата с готварски спрей,поставете ги върху нея и напръскайте и тях. Пържете до хрупкаво и тъмно златисто кафяво отвън, 10 до 12 минути. (Проверете за готовност на 8 минута, ако предпочитате да са по-меки) Извадете в чиния. Повторете с останалите кюфтета, като ги напръскате със спрей за готвене преди пържене.
Забележка: Може да използвате галета вместо брашно, ако предпочитате. Всяка марка фритюрник е различна, така че може да се наложи да регулирате времето или температурата.