Продукти:
Приготвяне:
Нарежете картофите на спирала, като използвате приспособление или като нарязвате спиралите с кухненски ножици след 4 или 5 завъртания. Накиснете картофените спирали в купа с вода за 20 минути. Отцедете и изплакнете добре. Подсушете картофите с хартиени кърпи, като премахнете възможно най-много влага. Поставете картофените спирали в голяма найлонова торбичка, която може да се запечата. Добавете олио, сол и черен пипер; разбъркайте добре. Загрейте въздушния фритюрник до 180 градуса. Поставете половината от картофените спирали в кошницата за пържене и поставете във фритюрника. Гответе до златисто, около 5 минути. Увеличете температурата до 200 градуса. Извадете кошницата и рабъркайте картофените спирали с помощта на щипки. Върнете кошницата във фритюрника и продължете да готвите, като разбърквате от време на време, до златисто кафяво, 10 до 12 минути. Намалете температурата до 180 градуса и повторете с останалите спирали.