Продукти:
Продукти за маринатата:
Продукти за печените зеленчуци:
Приготвяне:
Почистете и нарежете половин глава лук на ситно. Стиснете скилидка чесън. Добавете 1 ч.л. Дижонска горчица, 1 с.л. мед, 2 с.л. зехтин и сухите подправки – босилек, риган, червен пипер, черен пипер и сол. Разбъркайте всичко много добре. Поставете ребрата в плоска чиния. Намажете ги хубаво с маринатата от двете страни, покрийте съда с фолио и ги оставете да се мариноват така за поне час и половина в хладилник. През това време си подгответе зеленчуците. Почистете и нарежете на кръгчета патладжана и тиквичката, гъбите цели, а чушките на парчета. Поръсете ги със сухите подправки и ги полейте със зехтина. Разбъркайте с ръце добре. Подредете зеленчуците в кошницата. Настройте температурата на 180 градуса, а времето на 12 минути. След крайния сигнал зеленчуците са идеално сготвени. Извадете свинските ребра от хладилника и ги по- ставете в кошницата на уреда. Затворете и избе- рете 180 градуса, печете 30 минути. Поднесете с гарнитура от печени зеленчуци