Маслен кейк приготвен в Air Fryer
S-MAX Team
02-02-2021
Продукти:
- спрей за готвене
- 7 супени лъжици масло, при стайна температура
- ¼ чаша бяла захар
- 2 супени лъжици бяла захар
- 1 яйце
- 1 ⅔ чаши брашно
- 1 щипка сол или на вкус
- 6 супени лъжици мляко
Приготвяне: Загрейте въздушен фритюрник до 180 градуса. Напръскайте формата за кекс със спрей за готвене. Разбийте маслото и 1/4 чаша плюс 2 супени лъжици захар заедно в купа с помощта на електрически миксер, докато станат леки и кремообразни. Добавете яйце и разбъркайте до гладка и пухкава смес. Разбъркайте брашното и солта. Добавете мляко и разбъркайте тестото добре. Прехвърлете тестото в подготвената форма; използвайте гърба на лъжица, за да изравните повърхността. Поставете формата в кошницата на фритюрника. Задайте таймера на 15 минути. Печете, докато клечка за зъби, поставена в кекса, излезе чиста.Извадерте кекса от формата и оставете да се охлади, около 5 минути.
Порции: 4
Време за приготвяне: 30 минути