Продукти:
За паниране:
Приготвяне:
Отстранете замърсяванията от гъбите. Разрежете на две или четвъртини. Разбийте киселото мляко и изсипете в чиния. Поставете нарязаната гъба в киселото мляко, за да се покрие добре. Смесете с галета, настъргано сирене, кайен или червен пипер, италианска подправка, сол, черен пипер и куркума на прах в плитка чиния. Сложете пергаментова хартия в кошницата на въздушния фритюрник за по-лесно почистване. Не използвайте пергаментова хартия, докато подгрявате. Винаги я използвайте с храна отгоре. Сега оваляйте гъбите, натопени с кисело мляко, в сместа за паниране. Използвайте ръцете си, за да притиснете панировката, така че да залепне за гъбите. Загрейте фритюрника на 200 градуса за 3 минути. Поставете подготвените панирани гъби върху пергаментната хартия в кошницата. Отгоре напръскайте зехтин. Пържете на въздух при 200 градуса за 4-5 минути до златисто кафяво и готово. Времето може да варира в зависимост от размера на вашите гъби и модела на вашия фритюрник. Гъбите ще бъдат много горещи, така че изчакайте малко да се охладят, преди да ги ядете. Сервирайте горещи с кетчуп, пикантна майонеза или сос по ваш избор.
ЗАБЕЛЕЖКИ: Винаги използвайте пресни гъби. Не ги мийте. Просто почистете мръсотията и избършете с влажна кърпа. Може да използвате 2 разбити яйца вместо кисело мляко, ако искате. Тази рецепта е вегетарианска. Направете го веган, като използвате кисело мляко на растителна основа и веган сирене. Нарязването на гъбите на четвъртинки им помага да се готвят по-бързо и ги прави по-ароматни. Консервираните гъби не са подходящи за тази рецепта, тъй като те задържат много влага и панировката ще се овлажни.