Купи на изплащане!
Условия и кандидатстване на телефон 0878515048
Затвори

Електроуреди внос от Германия
Обслужване на клиенти 0878 51 50 48

Количка
Sad Face Icon Нямате добавени продукти в количката!

Продукти:

  • гъби около 200 грама
  • 1/2 чаша кисело мляко

За паниране:

  • 1 чаша галета
  • 1/2 чаша настъргано сирене
  • 1 ч.л. кайен или червен пипер
  • 1 ч.л. смлян черен пипер
  • сол на вкус
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. италианска подправка
  • 1/4 ч.л. куркума на прах
  • 1 ч.л. зехтин

Приготвяне:

Отстранете замърсяванията от гъбите. Разрежете на две или четвъртини. Разбийте киселото мляко и изсипете в чиния. Поставете нарязаната гъба в киселото мляко, за да се покрие добре. Смесете с галета, настъргано сирене, кайен или червен пипер, италианска подправка, сол, черен пипер и куркума на прах в плитка чиния. Сложете пергаментова хартия в кошницата на въздушния фритюрник за по-лесно почистване. Не използвайте пергаментова хартия, докато подгрявате. Винаги я използвайте с храна отгоре. Сега оваляйте гъбите, натопени с кисело мляко, в сместа за паниране. Използвайте ръцете си, за да притиснете панировката, така че да залепне за гъбите. Загрейте фритюрника на 200 градуса за 3 минути. Поставете подготвените панирани гъби върху пергаментната хартия в кошницата. Отгоре напръскайте зехтин. Пържете на въздух при 200 градуса за 4-5 минути  до златисто кафяво и готово. Времето може да варира в зависимост от размера на вашите гъби и модела на вашия фритюрник. Гъбите ще бъдат много горещи, така че изчакайте малко да се охладят, преди да ги ядете. Сервирайте горещи с кетчуп, пикантна майонеза или сос по ваш избор.

ЗАБЕЛЕЖКИ: Винаги използвайте пресни гъби. Не ги мийте. Просто почистете мръсотията и избършете с влажна кърпа. Може да използвате 2 разбити яйца вместо кисело мляко, ако искате. Тази рецепта е вегетарианска. Направете го веган, като използвате кисело мляко на растителна основа и веган сирене. Нарязването на гъбите на четвъртинки им помага да се готвят по-бързо и ги прави по-ароматни. Консервираните гъби не са подходящи за тази рецепта, тъй като те задържат много влага и панировката ще се овлажни.

Разгледайте промоционалните ни оферти , с отстъпки до -50% !! :

User icon Compare icon 0 0 Favorite icon 0 Phone icon