Панирани гъби с пармезан приготвени в Air Fryer
S-MAX Team
04-08-2022
Необходими продукти :
- 250 гр гъби
- 1 яйце
- 1 скилидка чесън
- пресен магданоз
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.ч. галета
- 2 с.л. сирене Пармезан
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. Измийте гъбите и ги почистете от пънчетата. Подсушете ги от излишната вода с домакинска хартия.
Стъпка 2. Загрейте фритюрника на 170 градуса.
Стъпка 3. В малка купа разбийте яйцето.
Стъпка 4. В отделна купа смесете чесън , магданоз, галета, пармезан , сол и черен пипер.
Стъпка 5. Потопете гъбите първо в яйце, след това в галета.
Стъпка 6. Наредете ги в кошницата на фритюрника на един ред .
Стъпка 7. Напръскайте кошницата със спрей за готвене . Гответе за около 10 минути на 170 градуса. Разбъркайте ги след 4-5 минути .
Стъпка 8. Сервирайте ги докато са горещи със сос по ваш избор.
Приятен апетит !