Необходими продукти :
Панировка :
За соса :
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. Изрежете сухожилията от пилешките филета, ако има такива.
Стъпка 2. В найлонов плик с цип поставете мътеницата, чесън на прах, червен пипер и сол , разбъркайте добре. Добавете пилето , затворене торбичката и мариновайте в хладилник за 2-24 часа.
Стъпка 3. Подгответе си панировката : добавете брашно, черен пипер, лук на прах, сол. В друга купа разбийте 2 яйца. След това в широка чиния изсипете галета.
Стъпка 4. Извадете пилешките филета и ги оставете да се отцедят от маринатата. Покрийте ги с брашно, след което в яйце. Накрая ги оваляйте в галета.
Стъпка 5. Напръскайте кошницата на фритюрника с мазнина и загрейте за 5 минути до 200 градуса.
Стъпка 6. Наредете филетата на един ред . Не ги затъпвайте едно за друго. Напръскайте ги отгоре със спрей за готвене.
Стъпка 7. Пържете ги на 200 градуса за 8 минути, като на 4 минута ги обърнете на другата страна, за да се изпекат равномерно.
Стъпка 8. След 8 минути проверете месото дали е изпечено , ако не е - удължете времето за готвене.
Стъпка 9. Сервирайте със соса.
Приятен апетит!