Купи на изплащане!
Условия и кандидатстване на телефон 0878515048
Затвори

Електроуреди внос от Германия
Обслужване на клиенти 0878 51 50 48

Количка
Sad Face Icon Нямате добавени продукти в количката!

Необходими продукти :

  • 1 кг филе - пилешки гърди
  • 1 ч.ч. мътеница
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. сол 

Панировка :

  • 1,5 ч.ч. галета
  • 1/2 ч.ч. брашно
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. лук на прах 
  • 1 ч.л. черен пипер 
  • 1 ч.л. сол
  • Спрей за готвене 

За соса :

  • 1/2 ч.ч. майонеза
  • 1.5 с.л. кетчуп
  • 1 с.л. горчица
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 1/4 ч.л. чесън на прах
  • 1/4 ч.л. червен пипер 
  • 1/4 ч.л. куркума
  • 1/4 ч.л. сол

Начин на приготвяне : 

Стъпка 1. Изрежете сухожилията от пилешките филета, ако има такива.

Стъпка 2. В найлонов плик с цип поставете мътеницата, чесън на прах, червен пипер и сол , разбъркайте добре. Добавете пилето , затворене торбичката и мариновайте в хладилник за 2-24 часа.

Стъпка 3. Подгответе си панировката : добавете брашно, черен пипер, лук на прах, сол. В друга купа разбийте 2 яйца. След това в широка чиния изсипете галета.

Стъпка 4. Извадете пилешките филета и ги оставете да се отцедят от маринатата. Покрийте ги с брашно, след което в яйце. Накрая ги оваляйте в галета. 

Стъпка 5. Напръскайте кошницата на фритюрника с мазнина и загрейте за 5 минути до 200 градуса.

Стъпка 6. Наредете филетата на един ред . Не ги затъпвайте едно за друго. Напръскайте ги отгоре със спрей за готвене.

Стъпка 7. Пържете ги на 200 градуса за 8 минути, като на 4 минута ги обърнете на другата страна, за да се изпекат равномерно.

Стъпка 8. След 8 минути проверете месото дали е изпечено , ако не е - удължете времето за готвене.

Стъпка 9. Сервирайте със соса.

Приятен апетит! 

Продути свързани с тази рецепта

User icon Compare icon 0 0 Favorite icon 0 Phone icon