Панирани свински пържоли в Air Fryer
S-MAX Team
26-01-2021
Рецепта за панирани свински пържоли в Air Fryer
Продукти:
- 1-2 лъжици зехтин или растително масло
- 6 дебело нарязани обезкостени свински пържоли
- готварска сол,1 голямо яйце(разбито)
- 1/2 чаша галета
- 1/3 чаша натрошен корнфлейкс
- 2 супени лъжици настъргано пармезаново сирене
- 1 1/2 чаена лъжичка сладък червен пипер
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- 1/2 ч.л. лук на прах
- 1/4 ч.л. чили на прах
- черен пипер
Приготвяне:
Загрейте въздушния фритюрник до 200 градуса за 12 минути и леко напръскайте кошницата с масло. Натрийте свинските котлети от двете страни с 1/2 ч.л. сол.
Объркайте галетата, трохи от корнфлейк, пармезан, 3/4 ч.л. сол, червен пипер, чеснов прах, лук на прах, чили на прах и черен пипер в голяма плитка купа. Поставете битото яйце в друга купа. Потопете месото в яйцето, а след това в сместа от трохи.Когато фритюрникът е готов, поставете 3 пържоли в приготвената кошница и настържете с масло.
Гответе 12 минути, обърнете по средата, като напръскате и двете страни с масло. Оставете настрана и повторете с останалите.
Приятен апетит с Air Fryer DMS Germany и Air Fryer EMERIO!