Продукти:
Приготвяне:
Нарежете картофите на пръчици. Оставете кожите за по-селски вид, както и спестяване на време. Ако не харесвате кожите, можете да ги обелите. Поставете картофите в голяма купа веднага след нарязването. Покрийте ги със студена вода и ги накиснете за поне 30 минути или до 12 часа. Ако киснете за по-дълъг период, не забравяйте да ги покриете с найлоново фолио и да ги поставите в хладилника. Отцедете картофите и ги подсушете . Изсипете царевичното нишесте, червения пипер, солта и черния пипер в купа.Картофите комбинирайте с олиото и след това ги оваляйте в нишестето за да се покрият напълно. Добавете пържените картофи в кошницата на фритюрника. Пържете при 180 градуса за 25 до 30 минути, като оставяте фритюрника на пауза, за да разбъркате пържените картофи на всеки 5 минути. Увеличете температурата до 200 градуса и гответе още 5 минути, докато станат златистокафяви и хрупкави.
Сервирайте картофите заедно с кетчуп или любимия си сос за потапяне. Поръсете с още сол, ако желаете