Продукти:
Глазура:
Приготвяне:
Загрейте въздушния фритюрник до 180 градуса. Поставете пергаментова хартия на дъното на кошницата. Напръскайте със спрей за готвене. Смесете брашно, 1/4 чаша захар, мляко, яйце, бакпулвер и сол заедно в малка купа. Разбъркайте, докато се смесят добре. Смесете 2 супени лъжици захар с канела в друга купа и поръсете върху ябълките, докато се покрият. Оваляйте резените ябълка в брашнената смес, докато се смесят. Наредете резените на дъното на кошницата. Гответе 5 минути. Обърнете парчетата и гответе до златисто, още около 5 минути. Междувременно смесете пудрата захар, млякото, екстракта от карамел и канелата заедно в купа. Прехвърлете ябълката на охлаждаща решетка и залейте с глазурата. Сервирайте приготвените ябълки с ванилов сладолед по желание.