Продукти:
Приготвяне:
Загрейте предварително въздушния фритюрник до 190 градуса за 5 минути Измийте и подсушете патладжана. Направете 4 дълбоки прореза в патладжана и поставете скилидка чесън в процепите (по избор) Разтрийте мазнината по целия патладжан и гответе 5 минути.Намажете отново с мазнина, обърнете и гответе втори път при 190 градуса за 5 минути Обърнете патладжана и гответе за трети път при 200 градуса за 5 минути Последният път обърнете и печете на въздух още 5 минути на 200 градуса. Извадете от фритюрника върху чиния и веднага използвайки вилица, за да премахнете овъглената кожа. Пасирайте патладжана с вилица и го консумирайте
Бележка: Добавянето на чесън не е задължително и някои рецепти може да не изискват използването на чесън. Печеният чесън придава много уникален вкус на патладжана. Опитайте се да премахнете овъглената кожа на патладжана възможно най-бързо. Колкото по -дълго кожата остане върху патладжана, тя изпуска цвета си върху месестата част, правейки я тъмна. Това от своя страна превръща ястието в тъмно, което го прави непривлекателно. Използвайте вилица и нож, за да премахнете кожата.