Продукти:
Приготвяне:
Загрейте до 190 градуса. Сложете голяма тенджера с вода да заври. Отстранете от огъня. Измийте и подсушете кестените. Поставете с плоската страна надолу върху дъска за рязане. С помощта на нож за рязане нанесете голямо „X“ по заоблената страна, обхващайки поне половината от кестена. Уверете се, че ножът преминава през външната обвивка. Това ще помогне за белене след изпичане. Накиснете кестените в горещата вода за 1 до 5 минути, в зависимост от това колко големи са кестените. Извадете кестените с решетъчна лъжица и веднага ги поставете в кошницата на фритюрника. Поставете 1 чаша гореща вода в кошницата. Гответе 10 минути. Разклатете добре. Проверете дали все още има вода вътре. Ако не, добавете още 1/2 чаша. Продължете да готвите, докато черупките се отлепят и откритата вътрешност се зачерви, още 5 до 10 минути. Извадете и оставете да се охладят достатъчно, за да се борави с тях. Отлепете черупките.