Продукти:
Приготвяне:
Ден преди да започнете да готвите пилето, подправете пилето обилно с 2 чаени лъжички сол и го оставете да престои 30 минути. Плътно завържете краката на пилето с парче месарски канап. Поставете пилето в голяма купа (достатъчно голяма, за да побере пилешкото и мътеницата). Покрийте плътно и оставете в хладилник за една нощ, завъртайки пилето наполовина, така че и двете страни да се мариноват. Извадете пилето от хладилника един час, преди да го готвите, след което извадете пилето от мътеницата, изцеждайки излишъка и изхвърлете мътеницата. Когато сте готови за готвене, загрейте фритюрника на 180 градуса за 3 минути. Прехвърлете пилето в кошницата с корема надолу. Подправете горната част на пилето с 1/2 чаена лъжичка сол. Гответе на въздух около 25 минути, докато горната част на пилето се зачерви, след това обърнете, подправете другата страна с останалата 1/2 чаена лъжичка сол и гответе 25 минути, докато стане златисто, хрупкаво и кафяво, а соковете се бистри, когато разрежете с нож до костта между краката. Когато пилето се сготви, извадете го на плато и го оставете да почине 10 минути, преди да нарежете и сервирате. За да печете във фурната, нагласете на 200 градуса и гответе до златисто, хрупкаво и кафяво навсякъде и соковете се избистрят, около 1 час или повече, ако е необходимо.
Порции: 4
Време за приготвяне: 1 ден 55 минути
Пригответе вкусното пиле с Фритюрник 6 литра 1800 W с горещ въздух DMS Germany