Купи на изплащане!
Условия и кандидатстване на телефон 0878515048
Затвори

Електроуреди внос от Германия
Обслужване на клиенти 0878 51 50 48

Количка
Sad Face Icon Нямате добавени продукти в количката!

Продукти за 5 порции:

  • 1,5 кг картофи (когато се почистят, остават ~ 1,1 кг)
  • 1 с.л. олио
  • 1/2 ч.л. копър и мащерка
  • 1 с.л. червен пипер и галета
  • 5 големи пилешки бутчета ~ 1,2 кг (или пилешко)
  • 1 голям лимон (4-5 резена и 5-6 с.л. сок)
  • 2 глави чесън
  • с.л. олио

Подправки за пилешкото месо:

  • 1/2 ч.л. сол
  • черен пипер
  • 1 ч.л. мащерка
  • 1 с.л. червен пипер

Приготвяне:

Отрежете 4-5 резена от лимона и изцедете останалата част. Почистете пилешките бутчета и ги подсушете добре с кухненска хартия или мека кърпа. Поставете в купа и добавете лъжицата олио и двете лъжици лимонов сок. Разбъркайте. Смесете подправките и поръсете месото обилно. Смачкайте няколко скилидки чесън и ги разпределете равномерно. Покрийте купата с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за 24 часа. След като се извадят от хладилника бутчетата се пекат на 200 градуса за 25 минути. Когато пилето е почти готово, се заемаме с картофите. Измийте и обелете добре, прибавете лъжицата олио и подправките и разбъркайте. Извадете в чиния бутчетата, заедно с чесъна и резените лимон. Намажете за последно с лимоново-чесновия сос и затворете с капак докато се приготвят картофите. Прехвърлете внимателно картофите в кошницата . Малко от подправките може да паднат в контейнера, но това не е проблем, тъй като той се почиства лесно. Печете на 180 градуса за 18 минути.

Разгледайте промоционалните ни оферти , с отстъпки до -50% !! :

User icon Compare icon 0 0 Favorite icon 0 Phone icon