Продукти за 5 порции:
Подправки за пилешкото месо:
Приготвяне:
Отрежете 4-5 резена от лимона и изцедете останалата част. Почистете пилешките бутчета и ги подсушете добре с кухненска хартия или мека кърпа. Поставете в купа и добавете лъжицата олио и двете лъжици лимонов сок. Разбъркайте. Смесете подправките и поръсете месото обилно. Смачкайте няколко скилидки чесън и ги разпределете равномерно. Покрийте купата с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за 24 часа. След като се извадят от хладилника бутчетата се пекат на 200 градуса за 25 минути. Когато пилето е почти готово, се заемаме с картофите. Измийте и обелете добре, прибавете лъжицата олио и подправките и разбъркайте. Извадете в чиния бутчетата, заедно с чесъна и резените лимон. Намажете за последно с лимоново-чесновия сос и затворете с капак докато се приготвят картофите. Прехвърлете внимателно картофите в кошницата . Малко от подправките може да паднат в контейнера, но това не е проблем, тъй като той се почиства лесно. Печете на 180 градуса за 18 минути.