Продукти:
За соса The Pico de Gallo
За Чимичанга
Приготвяне:
За пико де гало:
В малка купа комбинирайте домата, лука, кориандъра, сока от лайм, солта и пипера на вкус.
За чимичангите:
В голяма купа комбинирайте пилешкото, портокаловия сок, лимоновия сок, чесъна, кимиона и отцедените чили.Разбъркайте добре.
На работна повърхност, работейки едно по едно, поставете една четвърт от пилешката смес върху долната трета на тортилата. Поръсете всяка с 2 супени лъжици сирене. Повдигнете най-близкия край и го увийте,сгънете лявата и дясната страна към центъра и продължете да навивате в стегнат цилиндър. Оставете настрана със снадката надолу и повторете с останалите тортили и пълнеж.
Загрейте до 200 градуса. Напръскайте леко всички страни на чимичангата със зехтин. Поставете две с шева на чимичанга надолу в кошницата на въздушния фритюрник. (Уверете се, че всяка чимичанга е плътно увита и с шев надолу в кошницата, или ще се отвори по време на готвене.) Гответе 7 до 8 минути, като обръщате наполовина, до златисто. Повторете с останалите чимичанги.
За сервиране: