Необходими продукти :
Сос Терияки :
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. Направете си домашен сос терияки , като смесите всички съставки в малка купа.
Стъпка 2. Нережете зеленчуците на средно големи кубчета.
Стъпка 3. Изсипете малко количество от соса върху зеленчуците , докато се покрият равномерно.
Стъпка 4. Поставете зеленчуците в кошницата на фритюрника и гответе за 10 минути на 190 градуса. По желание можете да използвате силиконова тавичка за печене на зеленчуците. Това ще попречи сосът да отиде на дъното на кошницата на фритюрника.
Стъпка 5. Докато зеленчуците се готвят , нарежете месото на филийки. Посипете го със сос . Използвайте достатъчно количество , за да се покрие месото , но и запазете малко (около 1/2 чаша), за да го използвате като глазура , след като е сготвено.
Стъпка 6. Сложете пилето върху зеленчуците. Гответе 8 минути на 190 градуса, като го обърнете на половината време.
Стъпка 7. Добавете 1 ч.л. царевично нишесте към останалия сос и го загрейте в мировълнова фурна за около 1 минута , за да се сгъсти соса .
Стъпка 8. Извадете месото и зеленчуците от кошницата на фритюрника и ги пресипете в удобна за вас чиния/плато. Поръсете ги с останалия сос.
Приятен апетит!