Необходими съставки :
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. Подсушете пилешкото филе с домакинска хартия и го нарежете на ивици.
Стъпка 2. Разбийте яйцата в плитка купа/чиния и ги оставете настрани.
Стъпка 3. В отделна малка купа смесете кокосовото брашно , червен пипер , сол и черен пипер .
Стъпка 4. В друга купа смесете кокосовите стърготини и галета.
Стъпка 5. Оваляйте всяко филе първо в кокосово брашно , след това в яйце и накрая в сместа от кокос и галета.
Стъпка 6. Старайте се да покриете цялата повърхност на филето , за да бъде максимално хрупкава панировката му. Изтръскайте , за да падне излишното от филето , за да се изпържат равномерно.
Стъпка 7. Напръскайте кошницата със спрей за готвене или покрийте с хартия за печене .
Стъпка 8. Поставете филетата на един ред в кошницата на фритюрника и гответе за 12-14 минути на 180 градуса. Извадете ги, когато панировката стане златисто-кафява. Сервирайте със сос по избор.
Приятен апетит !