Продукти:
Приготвяне:
Напръскайте кошницата на въздушния фритюрник с готварски спрей. Подсушете пилешките гърди и след това ги поръсете леко със сол и черен пипер. Пригответе три плитки купи. Добавете 1/2 чаша брашно към първата купа, разбитите яйца към втората купа и комбинирайте останалата 1 чаша брашно и подправката за пиле в третата купа. Потопете пилешките гърди в първата купа с брашно, като ги оваляте старателно. Поставете в разбитото яйце. Изтръскайте излишната яйчена смес и ги потопете в подправеното брашно, покривайки от двете страни. Отърсете излишното брашно и поставете пилешките гърди в чиния. Повторете с останалите парчета. Подредете пилешките гърди в кошницата и ги напръскайте леко със спрей за готвене. Задайте температурата на фритюрника на 190 градуса и настройте таймера за 16 минути. По средата на времето за готвене обърнете пилешките гърди и ги напръскайте леко със спрей за готвене. Когато времето изтече, използвайте кухненски термометър, за да проверите температурата. Минималната температура за пилешко месо е 74 градуса. Подредете парчетата пиле върху поднос за сервиране и гарнирайте с магданоз, ако желаете.
Тази рецепта е направена в Air Fryer DMS Germany, без предварително загряване. Ако решите да загреете фритюрника, стартирайте го при температура около 3 минути, преди да добавите храната в кошницата