Необходими продукти :
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. В малка купа смесете маслото, магданоза и чесъна. Разбъркайте, за да се смесят равномерно. Разделете сместа на 12 равни части и наредете върху хартия за печене. Замразете във фризер за около 20 минути.
Стъпка 2. Оформете пилешката кайма в 12 равни топчета. Направете дълбок отпечатък с пръст в центъра на всяка топка. Поставете по едно замразено топче масло във вдлъбнатината и увийте пилешката кайма около него , за да се покрие.
Стъпка 3. Разбийте яйцата в купа. В друга купа смесете галета, червен пипер , сол и черен пипер.
Стъпка 4. Потопете всяко пилешко топче първо в яйца , след това в галета, след което обратно в яйцето и отново в галета. Повторете същата процедура и с останалите топчета.
Стъпка 5. Загрейте фритюрника на 200 градуса , поставете половината топчета в кошницата на уреда и напръскайте със спрей за готвене.
Стъпка 6. Гответе 5 минути . Обърнете топките с щипки и напръскайте отново със спрей за готвене . Гответе още 5 минути .
Приятен апетит !