Продукти: за мариноване
Сухи съставки
Приготвяне:
В голяма торба с цип сложете пилето и всички съставки за марината. Мариновайте в хладилник за поне 2 часа, до 6 часа. В голяма плитка купа добавете всички сухи съставки. След мариноването, поставете месото и маринатата в голяма купа. Работейки на малки партиди, оваляйте пилешките хапки в сухите съставки, изтръскайте излишното брашно, потапяйте отново за кратко в маринатата, след това оваляйте за втори път в сухите съставки, покривайки напълно всяко парче пиле. Не забравяйте внимателно да отърсите излишната смес от брашно. Напръскайте с мазнина кошницата на въздушния фритюрник. Поставете панираните хапки на равномерен слой и ги напръскайте с мазнина; оставете настрана останалото пиле. Гответе при 180 градуса за 10 минути. По средата на времето за готвене (на 5 минути) отворете фритюрника и разклатете кошницата или използвайте щипки и обърнете парчетата пиле. Напръскайте месотот със спрей за готвене, след което продължете пърженето за останалите 5 минути.
ЗАБЕЛЕЖКА: в зависимост от размера и количеството пиле, може да се наложи да готвите за още 2-3 минути. Повтаряйте стъпките, докато приключите с цялото количество. Сервирайте веднага с любимите си сосове за потапяне.
Бележка: много е важно да се отърси излишното брашно преди готвене във фритюрника и да добавите равномерен слой мазнина върху хапките. Ако брашното ви не е хрупкаво в края на 10 минути, това обикновено означава, че или сте оставили твърде много брашно, залепнало за вашето пиле, или сте натъпкали твърде много парчета в кошницата и те не могат да се готвят правилно, и / или трябва да добавите още малко мазнина.