Продукти:
Пиле:
Сос:
Приготвяне:
Загрейте въздушния фритюрник до 170 градуса. Напръскайте кошницата за печене със спрей за готвене. Сложете галетата в плоска чиния. Сложете по едно парче шунка и парче швейцарско сирене върху всяко от парчетата пиле. Навийте плътно на руло, след което оваляйте в сместа от галета. Закрепете с клечки за зъби (по две на парче) и поставете в подготвената кошница за печене. Напръскайте със спрей за готвене. Печете 30 - 35 минути или докато се сготви .
Когато на пилето останат около 15 минути, направете соса. Разтопете маслото в тенджера на умерен огън. Добавете брашното и разбийте до образуване на гладка каша. Гответе 2-3 минути, до златисто. Добавете млякото, като разбърквате непрекъснато, докато се смеси. Варете, докато леко се сгъсти, след това бавно добавете пилешкия бульон, като продължавате да бъркате непрекъснато, за да предотвратите появата на бучки. Добавете солта и черния пипер. Когато сосът се сгъсти, отстранете от огъня и разбъркайте дижонската горчица и пармезана, докато се разтопи и комбинира. Сервирайте пилешко върху паста или ориз и залейте със соса.
Какво представлява пилешки кордон бльо? Понякога се отегчаваме от едни и същи стари рецепти и искаме да опитаме нещо ново, като днешния лесен пилешки кордон бльо. Но какво точно е това? Кордон бльо е ястие от месо, увито около сирене, след което панирано и пържено в тиган или запечено.