Продукти:
За Тайландски сладък сос чили:
За Срирача сос:
По желание за гарнитура:
Приготвяне:
Подсушете пилешките крилца с хартиена кърпа, за да сте сигурни, че са сухи. Добавете ги в торбичка с цип с бакпулвер и подправки. Затворете торбата (като се уверите, че целият въздух е навън) и разклатете всичко заедно, докато крилата са покрият с подправките. Напръскайте металната поставка (или кошницата) с готварски спрей и подредете пилешките крилца в един слой след това задайте 200 градуса и гответе за 20 минути. Докато пилешките крилца се готвят, направете сладкия чили сос. На десетата минута отворете и обърнете пилешките крилца с щипци, за да не залепнат. Затворете и ги оставете да се готвят за останалите 10 минути. След като изтече времето, проверете вътрешната температура на месото с готварски термометър, за да се уверите, че са приготвени. Оставете ги да си починат 5 минути, преди да се потопят в сладкия чили сос.
Сладък чили сос:
Комбинирайте всички съставки в малка тенджера и загрейте на среден огън на котлона. Доведете соса до кипене и след това намалете котлона като разбърквате, докато сосът се намали и леко се сгъсти. Дръжте соса топъл, докато пилешките крилца са готови.
Потопете готовите пилешки крилца в соса.
Срирача:
Комбинирайте всички съставки в малка купа и разбъркайте, за да се комбинират. Сервирайте с топлите сладки чили пилешки крила
Забележка: Може да се наложи да приготвяте пилешките крилца повече или по-малко в зависимост от вашия фритюрник. Моля, проверете ги, за да сте сигурни, че са напълно приготвени преди ядене.