Купи на изплащане!
Условия и кандидатстване на телефон 0878515048
Затвори

Електроуреди внос от Германия
Обслужване на клиенти 0878 51 50 48

Количка
Sad Face Icon Нямате добавени продукти в количката!

Продукти:  

  • 12бр. пилешки крилца
  • 1/2 супена лъжица бакпулвер(не сода за хляб)
  • 1 ч. л. смлян черен пипер
  • 1/2 ч. л. морска сол
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1/4 ч. л. лук на прах
  • 1/4 ч. л. червен пипер

За  Тайландски сладък сос чили:

  • 1 супена лъжица соев сос
  • 1 1/2 с. л. сос хайсин
  • 3 1/2 с. л. сладък сос  чили
  • 1/2 с. л. оризов винен оцет
  • 1/2 супена лъжица сусамово масло
  • 2 скилидки чесън смлян
  • 1/2 ч.л смлян джинджифил
  • 1/4 ч. л. морска сол
  • 1/2 супена лъжица сок от лайм
  • 1/4 чаша вода

За Срирача сос:

  • 1/3 чаша домашно приготвена мътеница
  • 1 супена лъжица Срирача
  • 1/4 ч. л. кайенски пипер

По желание за гарнитура:

  • сусам
  • сок от лайм
  • нарязан зелен лук
  • кориандър

Приготвяне:

Подсушете пилешките крилца с хартиена кърпа, за да сте сигурни, че са сухи. Добавете ги в торбичка с цип с бакпулвер и подправки. Затворете торбата (като се уверите, че целият въздух е навън) и разклатете всичко заедно, докато крилата са покрият с подправките. Напръскайте металната поставка (или кошницата) с готварски спрей и подредете пилешките крилца в един слой след това задайте 200 градуса и гответе за 20 минути. Докато пилешките крилца се готвят, направете сладкия чили сос. На десетата минута отворете и обърнете пилешките крилца с щипци, за да не залепнат. Затворете и ги оставете да се готвят за останалите 10 минути. След като изтече времето, проверете вътрешната температура на месото с готварски термометър, за да се уверите, че са приготвени. Оставете ги да си починат 5 минути, преди да се потопят в сладкия чили сос.

Сладък чили сос:

Комбинирайте всички съставки в малка тенджера и загрейте на среден огън на котлона. Доведете соса до кипене и след това намалете котлона като разбърквате, докато сосът се намали и леко се сгъсти. Дръжте соса топъл, докато пилешките крилца са готови.

Потопете готовите пилешки крилца в соса.

Срирача:

Комбинирайте всички съставки в малка купа и разбъркайте, за да се комбинират. Сервирайте с  топлите сладки чили пилешки крила

Забележка: Може да се наложи да приготвяте пилешките крилца повече или по-малко в зависимост от вашия фритюрник. Моля, проверете ги, за да сте сигурни, че са напълно приготвени преди ядене.

 

User icon Compare icon 0 0 Favorite icon 0 Phone icon