Необходими съставки :
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. Добавете маята в купа с топла вода. Оставете маята да престои в топлата вода за около 3-5 минути.
Стъпка 2. След като маята се активира , добавете брашното, захарта, млякото, маслото и солта. Внимателно разбъркайте съставките , докато се смесят добре и сместа стане леко люспеста.
Стъпка 3. Изсипете тестото върху набрашнена повърхност и го омесете, докато стане гладко и го оформете на топка.
Стъпка 4. Поставете тестото в средно голяма купа с една супена лъжица растително масло . Намажете тестото с мазнина , след това увийте купата с найлоново фолио или чиста кухненска кърпа, след което поставете на топло място , докато тестото нарасне до около два пъти сегашния си размер.
Стъпка 5. След като тестото се удвои , разделете на 12 равни части и оформете топчета. Поставете ги в тава , удобна и пасваща на размера на вашия фритюрник .
Стъпка 6. Намажете питката с яйце , преди да я оставите да се пече. Печете на 120-130 градуса за 10-15 минути, докато не се образува златиста коричка.
Приятен апетит !