Купи на изплащане!
Условия и кандидатстване на телефон 0878515048
Затвори

Електроуреди внос от Германия
Обслужване на клиенти 0878 51 50 48

Количка
Sad Face Icon Нямате добавени продукти в количката!

 

Необходими съставки : 

  • 2 1/4 ч.л. активна суха мая (едно пакетче)
  • 1/4 ч.ч. топла вода
  • 2 ч.ч. брашно 
  • 2 с.л. бяла захар
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.ч. мляко
  • 2 с.л. краве масло , безсолно 
  • 1 голямо яйце 

Начин на приготвяне : 

Стъпка 1. Добавете маята в купа с топла вода. Оставете маята да престои в топлата вода за около 3-5 минути. 

Стъпка 2. След като маята се активира , добавете брашното, захарта, млякото, маслото и солта. Внимателно разбъркайте съставките , докато се смесят добре и сместа стане леко люспеста. 

Стъпка 3. Изсипете тестото върху набрашнена повърхност и го омесете, докато стане гладко и го оформете на топка. 

Стъпка 4. Поставете тестото в средно голяма купа с една супена лъжица растително масло . Намажете тестото с мазнина , след това увийте купата с найлоново фолио или чиста кухненска кърпа, след което поставете на топло място , докато тестото нарасне до около два пъти сегашния си размер. 

Стъпка 5. След като тестото се удвои , разделете на 12 равни части и оформете топчета. Поставете ги в тава , удобна и пасваща на размера на вашия фритюрник . 

Стъпка 6. Намажете питката с яйце , преди да я оставите да се пече. Печете на 120-130 градуса за 10-15 минути, докато не се образува златиста коричка. 

Приятен апетит !

User icon Compare icon 0 0 Favorite icon 0 Phone icon