Необходими продукти :
За тестото :
За соса :
За овкусяване :
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. В голяма купа смесете кисело мляко, брашно и сол и разбъркайте до получаване на тесто. Първоначално разбъркайте само с шпатула , след това може да използвате ръцете си, за да омесите добре тестото. Тестото трябва да е гладно и да не лепне.
Стъпка 2. Размерът на кошницата на вашия уред ще определени на колко части ще разделите тестото и колко пици ще направите.
Стъпка 3. Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност , докато стане доста тънко . Опитайте се да го разточите така, че да придобие формата на кошницата на вашия уред . Може да го оформите и с нож .
Стъпка 4. Включете уреда и загрейте до 200 градуса.
Стъпка 5. Прехвърлете тестото за пица върху незалепваща хартиена подложка / хартия за печене и поставете в уреда.
Стъпка 6. Гответе за около 6 минути , докато горната част стане леко златиста . Времето за готвене може да варира взависимост от вашия фритюрник.
Стъпка 7. След 6 минути извадете тестото за пица , като използвате хартията за печене , за да я повдигнете. Покрийте отгоре със сос за пица и оставете малко повече от 1 см празнина около ръба.
Стъпка 8. Покрийте с моцарела, пеперони и други гарнитури , ако желаете. Завършете с поръсване на малко риган или босилек.
Стъпка 8. Върнете обратно във фритюрника за още 3-4 минути. Сиренето трябва да е добре разтопено и златисто на места.
Приятен апетит !