Необходими продукти :
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. Смесете млякото, маята и 1 ч.л. захар. Оставете да престои пет минути или докато стане на пяна.
Стъпка 2. В голяма купа смесете 1/4 ч.ч. бяла захар и брашно. Добавете млякото с маята , яйцето , маслото и ванилията. Разбъркайте, докато се смесят добре.
Стъпка 3. Изсипете тестото върху набрашнена повърхност и месете в продължение на 5 минути или докато тестото спре да лепне.
Стъпка 4. Покрийте тестото с кърпа и го оставете да втасва за 20 минути.
Стъпка 5. Разточете тестото и го нарежете във формата на кръгчета с помощта на чаша.
Стъпка 6. Оставете нарязаните понички да втасват още 20 минути. Докато втасват , загрейте предварително фритюрника за 4 минути на 150 градуса.
Стъпка 7. "Пържете" поничките за 3-5 минути на 150 градуса.
Стъпка 8. Докато станат готови, си пригответе плънката , като намачкате сладкото от череши с вилица, за да няма едри парчета.
Стъпка 9. Използвайте пош или торбичка, за да ги напълните .
Стъпка 10. Оставете ги леко да се охладят. Поръсете с пудра захар.
Приятен апетит!