Необходими съставки :
Тесто за кекса :
Смес от яйчен белтък :
Глазура от кондензирано мляко :
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. Смесете жълтъците със захарта. Разбийте ги добре, докато се получи лека и пухкава смес. Добавете олиото , водата и портокаловия сок. Разбъркайте добре.
Стъпка 2. Пресейте брашното , содата и солта и смесете с получената смес от жълтъците. Разбъркайте внимателно , за да не останат бучки.
Стъпка 3. Добавете настърганата кора от портокал.
Стъпка 4. В отделна купа разбийте белтъците, оцета и захарта, до получаване на хомогенна смес. Когато разбивате белтъци , винаги проверявайте дали са готови с обръщане на купата надолу. Ако сместа не помръдва , значи са разбити добре.
Стъпка 5. Добавете към сместа от жълтъци , крема от белтъци и разбъркайте добре.
Стъпка 6. Предварително загрейте Air Fryer-a. Изберете подходящ съд , в който да изпечете кекса и сложете в него хартия за печене. Изсипете бавно и внимателно тестото в съда.
Стъпка 7. Печете сладкиша на 140 градуса за около 35-40 минути или докато клечката за зъби не излезе чиста при поставяне и изваждане от средата .
Стъпка 8. Когато е готов , го оставете настрана да се охлади напълно.
Стъпка 9. В средно голяма купа изсипете кондензираното мляко, портокаловата кора и портокаловия сок. С помощта на миксер разбийте сместа на висока скорост за 4 минути.
Стъпка 10. След като сте готови с всичко и сладкиша се е охладил напълно, обърнете надолу тавата, в която сте го пекли, за да го извадите. Отстранете хартията за печене , след което го намажете с получената глазура от кондензирано мляко.
Стъпка 11. Оставете го поне за 1 час в хладилник да се охлади.
Приятен апетит!