Продукти:
Приготвяне:
Загрейте въздушния фритюрник до 180 градуса. В голяма купа комбинирайте картофено пюре, сирена, шалот, розмарин, градински чай, сол и черен пипер; разбъркайте с пуйката. Оформете в дванадесет кюфтета с дебелина 2-3см. В плитка купа разбийте яйцето и водата. Поставете галетата в друга плитка купа. Потопете крокетите в яйчена смес, след това в галета, потупвайки, за да помогнете за залепване на покритието. На партиди поставяйте крокети на един слой върху намазнената кошница на фритюрника; напръскайте със спрей за готвене. Гответе до златисто кафяво, 4-5 минути. Обърнете и пак напръскайте със спрей за готвене. Гответе до златисто кафяво; 4-5 минути. По желание сервирайте със заквасена сметана.