Купи на изплащане!
Условия и кандидатстване на телефон 0878515048
Затвори

Електроуреди внос от Германия
Обслужване на клиенти 0878 51 50 48

Количка
Sad Face Icon Нямате добавени продукти в количката!

Необходими продукти :

  • 3/4 ч.ч. брашно
  • 2 големи яйца
  • 1 ч.ч. галета
  • 1/2 ч.ч. царевично брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • филе риба треска
  • спрей за готвене

Сос Тартар :

  • 1 с.л. майонеза
  • 2 с.л. кисели краставички
  • 1 с.л. ситно нарязан лук
  • 1 с.л. лимонов сок
  • щипка черен пипер
  • щипка сол

За сервиране :

  • пържени картофи
  • резенче лимон
  • пресен магданоз за гарнитура

Начин на приготвяне :

Стъпка 1.  За рибата - Поставете брашното в чиния. Разбийте яйцата в широка , плитка купа. Смесете галета, царевично брашно, сол и черен пипер в друга широка купа. Нарежете рибата на на малки парчета. Оваляйте в бяло брашно, потопете в яйца и след това в сместа от галета. Напръскайте рибата със зехтин от двете страни.

Стъпка 2. Наредете рибните филета в кошницата на фритюрника на един ред, като внимавате да не се допират едно в друго. Пържете на 170 градуса за 5 минути, след което обърнете на другата страна. Пържете до готовност.

Стъпка 3. За соса : Разбъркайте всички съставки в малка купа .

Стъпка 4. Сервирайте рибата с пържени картофи, сос тартар, резенче лимов и поръсете с пресен магданоз.

Приятен апетит! 

Продути свързани с тази рецепта

User icon Compare icon 0 0 Favorite icon 0 Phone icon