Продукти:
Приготвяне:
Загрейте фритюрника до 200 ° C.Разполовете кайсиите и отстранете костилките. Нарежете ги на кубчета и ги смесете в купа с къпините ,лимоновия сок и 25 г захар.Намазняваме формата за торта и разпределяме плодовата смес.В купа смесете брашното с щипка сол, останалата част от захарта, маслото и 1 супена лъжица студена вода и след това превърнете в ронлива смес с върха на пръстите си.Разпределете ронливата смес равномерно върху плодовете и натиснете леко горния слой.Поставете във фритюрника и задайте таймера на 20 минути и изпечете докато трохите станат златисто кафяви.Сервирайте топло, хладко или студено със сладолед, бита сметана или ванилов сос.
СЪВЕТ: Ябълки, круши, манго и праскови също са подходящи за приготвяне на сладкиша и са вкусни в комбинация с малини, боровинки.