Продукти:
Пиле:
Сос:
Приготвяне:
Нарежете пилето на кубчета, след което разбъркайте в купа с царевично нишесте или картофено нишесте. Използвайте достатъчно, за да покриете равномерно пилето. Поставете във въздушния фритюрник и гответе според ръководството му за пиле. (Забележка - готвих моето на 200 градуса в продължение на 24 минути, по 12 минути от всяка страна.) Когато пилето е във фритюрника, напръскайте хубаво и равномерно със спрей за готвене със зехтин, наполовина през времето за готвене обърнете месото и пак добавете допълнително зехтин.Докато пилето се готви, в малка тенджера започнете да правите соса. Добавете соевия сос, кафявата захар, портокаловия сок, хойсиновия сос, смления джинджифил и чесъна в тенджерата на средно силен огън. Разбъркайте, докато се комбинират добре. След като захарта се разтвори напълно и се достигне леко кипене, разбийте в соса и царевичното нишесте. Смесете със сусамовите семена. (Сосът трябва да отнеме само около 5 минути или по-малко, за да се направи на печката, а след това допълнителни 5 минути, за да се сгъсти.) Махнете соса от котлона и оставете за 5 минути да се сгъсти. След като пилето е готово, извадете от въздушния фритюрник и поставете в купа и след това посипете със соса. Сервирайте отгоре върху ориз.
Това кулинарно изкушение, може да приготвите с дигитален Air Fryer Emerio 5L Приятен апетит!