Необходими продукти :
За соса :
Начин на приготвяне :
В купа смесете брашно, сол и пипер. В отделна купа разбийте яйцето заедно с млякото. В трета купа смесете хлебните трохи с паприката. От месото оформете котлети , които трябва да се начукат на тънко с дървено чукче. Нарежете всеки котлет с остър нож в краищата , за да не се навие по време на готвене. Вече оформените шницели се овалват в брашно, след това се потапят в яйце, накрая в хлебни трохи. Включете уреда да загрее на 180 градуса и гответе до получаване на златист цвят за около 4-5 мин на страна.
За соса :
Смесете брашното с пилешкия бульон. Сложете на котлона и бъркайте до получаване на хомогенна смес. Оставете да се охлади напълно, след което добавете сметаната и копъра. Сервирайте заедно със шницелите.
Приятен апетит!!
Хранителна таблица :
1 порция: 309 калории, 13g мазнини , 91mg холестерол, 572mg натрий, 17g въглехидрати (2g захари, 1g фибри), 30g протеин.