Продукти:
Приготвяне:
Сложете алуминиево фолио на дъното и по страниците на кошницата на въздушния фритюрник, високо около 10см и няколко сантиметра по-дълго от ширината на кошницата. Поставете фолиото притискайки го в страни и нагоре. Напръскайте леко със спрей за готвене. Подсушете сьомгата с хартиени кърпи. Подправете със сол и черен пипер. В малка купа смесете заедно меда и дижонската горчица, докато се смесят добре. Заделете 1 супена лъжица за глазура. Залейте равномерно останалато върху филетата и отстрани на сьомгата. Подредете филетата с кожата надолу върху кошницата, с разстояние между тях. (Броят на филетата, които можете да поставите във фритюрника, зависи от размера на филетата и размера на фритюрника ви.) Гответе при 180 градуса за 8-10 минути, докато сьомгата достигне вътрешна температура от 52˚градуса (по-тънката сьомга ще бъде готова по-рано, по-дебелата сьомга ще отнеме повече време). Разхлабете кожата с рибна шпатула или друг прибор, след това прехвърлете филетата в чиния. Полейте запазения сос върху филетата. По желание украсете с пресен магданоз. Сервирайте топло.
Забележка: става за филе с кожа и филе без кожа.