Телешки бургер с гъби приготвен в Air Fryer
S-MAX Team
27-10-2022
Необходими продукти :
- 2 ч.л. сол
- 2 ч.л. черен пипер
- 2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. мазнина
- 1 ч.ч. майонеза
- 1 ч.ч. нарязани гъби
- 1 с.л. масло
- 1 кг телешко смляно месо
- 3 резена сирене чедър
- 3 бургера
- 3 резена маруля
- 1/4 ч.ч. лук, нарязан на кубчета
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. В голяма купа смесете каймата заедно с подправки и лук. Разделете каймата на три части , след това ги оформете на топки.
Стъпка 2. Загрейте фритюрника на 170 градуса за 3-5 минути. Поставете хартия за печене на дъното на кошницата и наредете бургерите върху нея .
Стъпка 3. Гответе 3-5 минути на всяка страна.
Стъпка 4. Докато месото се пече , запържете гъбите в маслото за няколко минути.
Стъпка 5. Поставете сирене върху бургерите и печете на 120 градуса , докато сиренето се разтопи.
Стъпка 6. Намажете питките с майонеза , добавете бургерите, маруля и след това гъбите.
Приятен апетит!