Необходими продукти :
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. Подгответе си ребрата за готвене . Поставете ги с костта нагоре върху плота, на който ще готвите. Използвайте домакинска хартия , за да захванете мембраната и бавно я отлепете от костите.
Стъпка 2. Ако не можете да сложите цялото парче ребра в кошницата на фритюрника , нарежете на по-малки парчета.
Стъпка 3. В малка купа смесете заедно солта, черния пипер , лука и чесъна на прах . Намажете обилно и втрийте подправката добре в ребрата от всички страни.
Стъпка 4. Загрейте предварително фритюрника на 175 градуса . Поставете ребрата с костта надолу в кошницата и гответе около 20 минути .
Стъпка 5. Намажете обилно ребрата със сос Барбекю . Не забравяйте да намажете от всички страни . Увеличете температура за готвене до 200 градуса и продължете да печете още 5 минути.
Стъпка 6. Извадете ребрата и ги покрийте с алуминиево фолио. Оставете ги така около 10-20 минути.
Стъпка 7. Сервирайте с гарнитура по избор.
Приятен апетит !